Samfundet vokser. Flere og flere mennesker ønsker at leve mere bæredygtigt ved at genbruge så meget som muligt, cykle på arbejde og anlægge deres egen køkkenhave. Det synes vi er en stor udvikling. Desuden er der ikke noget mere afslappende end at arbejde i din egen køkkenhave på din hjemmedyrkede frugt og grønt. At se et frø vokse til en fuldgyldig plante gennem dit hårde arbejde er virkelig utroligt tilfredsstillende. Og det er også meget lækrere end i supermarkedet. Sår du mange forskellige planter, mister du hurtigt overblikket. Hvordan holder du din egen køkkenhave klar og velordnet? Vi giver dig de tre mest nyttige køkkenhavetip til begyndere.

En velindrettet køkkenhave starter i det små

En nybegynder grøntsagsgartner sætter ofte meget høje niveauer af selvtillid. Kartofler, grønne bønner, rødkål, blåbær og jordbær; hele frugt- og grøntafdelingen tilplantes med det samme. Det er selvfølgelig et godt mål, men for en nybegynder giver det umiddelbart en masse kaos. Hver plante har brug for forskellig pleje, ernæring og opmærksomhed, og for den uerfarne gartner er det ofte for meget af det gode. Det er bedre at starte i det små. Plant for eksempel et par grøntsager, der er nemme at dyrke først, såsom kartofler, løg og porrer. På denne måde vænner du dig først i ro og mag til pasningen af ​​din køkkenhave og planter.

Brug navneskilte til din køkkenhave
Når du er klar til at plante nogle flere forskellige frugter og grøntsager, er det nyttigt at bruge navneskilte. Især hvis dine planter bare er små planter, er de meget ens. Det er nogle gange meget svært at skelne dem fra hinanden. Ved at bruge navneskilte ved du altid præcis, hvilken art det er af hver plante. Hvis du vil være kreativ, har vi en god hjem-have-og-køkken-idé til dig. Skriv arten med en permanent markør på en ispind og tryk den ned i jorden ved siden af ​​planten.

Opdel din køkkenhave i sektorer
Hvis du virkelig har mange slags frugt og grønt i din køkkenhave, er det nyttigt at opdele din have i sektorer. Du kan selv bestemme, hvilken slags sektorer og hvor store. Del for eksempel din have op i sektioner på én kvadratmeter og før skriftligt regnskab over, hvilke planter der er i hvilken sektion. På den måde kan du nemt holde overblikket over selv de største køkkenhaver. En anden god idé er at dele den op efter ret. Opret f.eks. en separat sektor for grøntsagssuppen, en til salsa-saucen og en sektor for frugtsalaten. Hvis du på forhånd overvejer, hvad du vil med din egen høst, vil du aldrig stå tilbage med overskydende frugt og grønt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.